Byt till betongtak på hemmet

Börjar taket se lite slitet ut? Det kan fungerar hur bra som helst med ordentligt underhåll i flera år. Men efter en tid behövs alla taktyper bytas ut. Ett material som verkligen är på uppgång är betong. Visst är det inte lika hållbart som tegelpannor men det är betydligt billigare och även betong är hållbart i längden!

Håll reda på regler och bygglov

Om du ska byta tak av betong till ett nytt tak av betong behöver du inte något bygglov. Men om du däremot i nuläget har ett tak av ett annat material kan det krävas bygglov och även grannars godkännande. I vanliga fall är det lätt att få bygglov och tillstånd för detta men det är ändå upp till dig att hålla koll på reglerna som gäller just där du bor.

Lägga tak själv eller anlita en firma?

Du som är händig och redan har en del kunskap inom bygg kan göra mycket av arbetet själv. Men vissa saker är det bäst att proffsen tar hand om av försäkringsskäl och även säkerhetsskäl. Om du lägger betongtak Stockholm själv och olyckan sedan är framme kan det hända att försäkringen inte täcker det.

Det allra bästa du kan göra är att kontakta din hemförsäkring och kolla upp vad som gäller. Alla olika bolag har olika policys för takläggning. Du som väljer att anlita en firma för att lägga betongtak Stockholm slipper göra allt det tunga arbetet själv. Dessutom kan du njuta av en garanti på arbetet!

Hitta rätt firma för jobbet

Det finns två olika tillvägagångssätt för att hitta en seriös firma med auktoriserad personal. Börja med att fråga nära och kära, kanske finns det någon som har en bra kontakt du kan använda dig av!

Om inte kan du alltid vända dig till internet. Men där bör du vara noga med att kolla upp referenser. Eftersom alla firmor inte är seriösa behöver du säkerställa att de faktiskt kan utföra arbetet och lämnar garanti! Andra alternativ på material till tak är plåttak eller shingeltak.

Lämna ett svar

Lämna ett svar