Allt om fackförbundet ST webbshop

ST är en relativt nyetablerad på webbutik på marknaden. Trots sin unga ålder erbjuder de över 50.000 artiklar av produkter från kläder, väskor, broschyrer och mer.

Men till skillnad från andra onlinebutiker så drivs denna av en fackförening vid namn ST. Låter det bekant? Det är nämligen Sveriges största fackförbund inom statliga verksamheter. Så om du jobbar inom en statlig myndighet och är medlem i st facket har du möjligheten att köpa en mängd av produkter från ST webbshoppen till väldigt förmånliga priser.

Men innan du beger dig iväg till deras webbutik så kan du läsa denna artikeln. Vi har nämligen sammanfattat allt du behöver veta om ST butiken!

Vad är fackförbundet ST?

ST är det allra största fackförbundet inom statlig verksamhet och har idag över 95 000 medlemmar i Sverige. Deras medlemmar jobbar bland annat i statliga företag, statliga myndigheter, universitet och statligt finansierade stiftelser. Deras uppdrag är att ”hjälpa sina medlemmar att kämpa för sina rättigheter och intressen på arbetsplatsen genom kollektivavtal”.

I likhet med andra fackförbund så kämpar alltså st fackförbund för dina rättigheter på din arbetsplats och för att förbättra balansen mellan arbete och privatliv. Till exempel hjälper dem dig att skapa en arbetsmiljö där du kan känna dig trygg och säker. Andra saker som de arbetar med är att:

  • Skapa en bättre levnadsstandard för arbetare och ett rättvist samhälle genom att samarbeta med olika institutioner.
  • Förbättra arbetsförhållanden på din arbetsplats.
  • Hjälpa till med kollektivavtal.
  • Försäkra bra löner enligt kollektivavtal- och anställningstrygghet.
  • Kan representera dig på din arbetsplats.
  • Som ST Student får du fina förmåner.
  • SAM OSA

Som ett steg att öka sitt erbjudande har de alltså lanserat en exklusiv webbutik åt deras medlemmar.

Vad är speciellt med ST butiken?

Först och främst har ST butiken ett stort urval av produkter av över 50.000 märkesprodukter som passar för jobb såväl som fritiden. Men till skillnad från andra nätbutiker så drivs denna alltså av facket ST. Vilket innebär att du måste vara medlem, förtroendevald eller kanslianställd inom facket st för att göra ett köp.

En annan fördel är att sortimentet är utvalt av yttersta omsorg. Till exempel försäkrar ST butiken att alla framtagna artiklarna i deras sortiment följer lämpliga lagar och tar sociala ansvar.

Därutöver har du möjlighet att beställa gratis varor som affischer, klistermärken och medlemsansökan med mer som passar perfekt till arbetsplatsen.

Sist men inte minst är det möjligt att designa och beställa egna produkter hos ST butiken. Bland annat kan du beställa föremål med tryck på såsom musmattor, koppar eller affischer.

Hur ser deras leveranstid ut?

Leveranstiderna varierar beroende på vart i landet du befinner dig, vilken produkt du köper och tidpunkten ditt köp går igenom, Till exempel skickar dem alla ordrar inkomna innan kl 11.00 under samma dag. Men de uppger att den generella leveranstiden är mellan 2-5 dagar med företagspaket för lagerförda produkter. Därtill kan det gälla en annan leveranstid för till exempel profilkläder på 10 arbetsdagar efter orderdatum.

Deras ångerrätt och retur

ST butiken tillåter returer på de flesta varorna. I likhet med andra webbutiker får du en retursedel tillsammans med din leverans som du kan använda om du vill returnera varan. Var uppmärksam på att det däremot inte finns någon returrätt på beställningsvaror såsom produkter beställda med ett eget tryck. För övriga varor har du givetvis den lagstadga ångerrätten på 14 dagar.

Kampanjer och erbjudanden

ST butiken har regelbundet nya kampanjer och attraktiva erbjudanden. Om du värvar en kollega så får både du och den personen du värvat varsitt presentkort på 100 kronor som du kan använda i de flesta matbutiker i Sverige. Därutöver får du 10% rabatt på hela din beställning om du anger koden ST10% vid själva registreringstillfället. Gå med i ST Direkt!

Lämna ett svar

Lämna ett svar