4 prylar du måste ha om du arbetar med verkstad

Det finns nämligen en hel del viktiga prylar och verktyg som du behöver då du jobbar i en verkstad. Alla delar är lika viktiga för att helheten ska fungera perfekt och du kan därmed jobba på bästa sätt. Dessa behöver också ha bra kvalitet, så att de håller så länge som möjligt. Du bör även regelbundet se över dina prylar, så att du vet att de är i gott skick.

Lyftutrustning

Du som jobbar i en bilverkstad, behöver därmed en bra lyftutrustning där du kan lyfta upp bilarna på. Där jobbar du nämligen mycket under bilarna och det kräver en bra billyft. Du kan gärna även satsa på en automatisk modell, eftersom du jobbar på flera bilar varje dag.

Kätting

Du kan behöva en kätting då du till exempel ska lyfta upp en tung motor vid byte till ny eller reparation av den. Det är viktigt att du vet hur grov kättingen ska vara, så att den håller den vikt som du därmed ska lyfta.

Säkerhetskrok

Då du ska använda en kätting för att lyfta upp saker, kräver det dock även att du har en säkerhetskrok. Med den kan du sedan sätta fast kättingen, i den del du behöver lyfta upp. Du kan välja mellan en säkerhetskrok med gaffellänk eller med ögla. Det finns även säkerhetskrok med eller utan säkerhetsspärr. Du bör bara hitta en säkerhetskrok som passar just ditt ändamål.

Lyftögla

För att du ska kunna lyfta upp saker bör du även ha en lyftögla, där du kan sätta fast säkerhetskroken. Sedan är det bara att lyfta upp det som du håller på att jobba med. Du bör dessutom alltid se till att säkerheten är på topp. Kom också ihåg att hålla alla delar på ett bra ställe, så att de inte i misstag går sönder.

Lämna ett svar

Lämna ett svar